Over ons pension

In een van de mooiste stukjes van Nederland ligt ons kattenpension. Omgeven door een gevarieerd landschap van bossen en weilanden. Om ons heen grazende koeien, schapen met hun lammeren, paarden, een pony.

Rust. Groen. Stilte. Ruimte.

Via de karakteristieke Knapzaksteeg bereikt u ons erf. U ziet de vroegere varkensschuur die is omgebouwd tot een bijzonder kattenpension. Bijzonder, omdat wij verschillende opvangmogelijkheden gecreëerd hebben.

Iedere kat is anders en uniek. Terwijl de ene kat in elke verandering een uitdaging ziet, zoekt de ander het liefst een rustig plekje op. In ons pension spelen wij hierop in door aan elke individuele behoefte te voldoen. Het pension heeft door middel van vloerverwarming een constante temperatuur. In de zomer zijn de ruimtes aangenaam koel, in de winters heerlijk warm.

kattenpension de knapzak

De verblijven

Een aantal specifieke kenmerken van ons pension

  • Groepsverblijven voor meerdere katten met buitenren
  • Solitaire verblijven met buitenren
  • Raampjes en knusse erkertjes met vensterbankjes tussen de verblijven
  • Alle verblijven en buitenrennen zijn van elkaar gescheiden door middel van muurtjes.

De groepsverblijven

In onze ruime groepsverblijven kunnen meerdere katten tegelijk geplaatst worden. Bij binnenkomst wordt een kat eerst in een eigen verblijf geplaatst om zo de voedselinname te kunnen controleren. Zodra de nieuwkomer eet, drinkt en de kattenbak volop gebruikt, mag de kat los in de groep.

kattenpension de knapzak

De duo / solo verblijven

Er zijn katten die beter niet in een groep geplaatst kunnen worden, zoals

  • de FIV/FeLV geteste katten
  • de “dieet” katten
  • katten met suikerziekte
  • zeer dominante of schuwe katten

Voor deze categorie katten hebben wij duo/solo verblijven die ook aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Deze verblijven zijn ruim en voorzien van een eigen buitenren. Dominante katten plaatsen wij altijd solitair. Voor de dominante kat is dit veel beter; andere katten kan hij in de pension situatie niet ontlopen wat in de thuis situatie wel mogelijk is. Wij vergeten vaak dat een kat een solitair levend dier is.

 

Onze nieuwe  groepsverblijven

In het nieuwste gedeelte van ons kattenpension hebben wij een aantal grote en rustige ruimtes gecreëerd. Deze ruimtes zijn met name ideaal voor meerdere katten die uit een gezin komen. Deze katten hebben vaak een eigen band opgebouwd en voelen zich het prettigst met elkaars gezelschap.

De buitenren

In de zomer gebruiken wij ook de grote vrijstaande buitenren met daarin vier aparte verblijven.

kattenpension met buitenverblijf