Reserveren

Na ontvangst van uw reserveringsformulier ontvangt u van ons een bevestiging via de mail of per post.

Voor het verblijf van alle katten in ons pension hanteren wij de volgende richtlijnen:

 

Nieuwe katten

Alle nieuwe katten die aangemeld worden voor een verblijf in het hoogseizoen, willen wij eerst een keer laten komen voor een kort verblijf in de maand mei of juni. Wij leren de kat dan een beetje kennen en weten of het mogelijk is om een nieuwe kat in een groep te plaatsen.

Voeding

In ons pension hebben wij een aantal kwalitatief goede voeders

  • Royal Canin Persian
  • Royal Canin British Shorthair
  • Royal Canin Sensible
  • Royal Canin Urinary S/O
  • Hill’s Adult kip

Op het reserveringsformulier kunt u aangeven welk voer u voor uw kat wenst.

Elke morgen krijgen de katten schoon water en verse brok. Verse brok heeft meer geur en smaak, wordt lekkerder gevonden en daardoor beter gegeten. ’s Avonds krijgen de katten natvoer en vullen wij het water en de brok bij. Tussendoor maken wij een rondje met verschillende soorten snoepjes en proberen zo ook het vertrouwen van de schuwe katten te winnen. De katten die op rantsoen staan krijgen hun dagelijkse portie verdeeld in drie keer. Is de voor uw kat gewenste voeding niet aanwezig in ons pension, dan zult u dit in voldoende mate voor de gehele pensionperiode mee moeten nemen, voorzien van uw naam, adres en naam van uw kat.

kattenpension de knapzak

Gezondheid

Gedurende de pensionperiode is uw kat ónze zorg. Daarom zullen we bij vermoeden of constatering van ziekte de maatregelen treffen die wij noodzakelijk achten. Dit kan betekenen dat wij de dierenarts met uw kat bezoeken. Deze kosten zullen wij bij het ophalen van uw kat aan u doorberekenen. Als bij aanvang blijkt dat uw kat een besmettelijke ziekte heeft, kan het zijn dat de toegang alsnog wordt geweigerd. Hierbij moet u o.a. denken aan Niesziekte en besmettelijke schimmelinfecties zoals bijvoorbeeld Ringworm.

Homeopathie

Preventief maken wij gebruik van weerstand verhogende homeopathische middelen.

 

Suikerziekte

Wilt u uw kat met de diagnose suikerziekte in ons pension plaatsen, dan is het toedienen van de noodzakelijke injecties geen probleem. Uw kat moet dit echter wel toelaten. Het kan wel zo zijn dat de verandering van omgeving zoveel impact heeft op uw kat dat hij misschien niet de benodigde hoeveelheid voer tot zich neemt. Daarop zullen wij de insuline hoeveelheid naar verhouding aanpassen. Om goed zicht te hebben op de opname van voeding, kunnen wij deze katten met suikerziekte niet in een groep met andere katten plaatsen. Daarnaast willen wij graag weten hoeveel gram aan brok/natvoer uw kat tot zich neemt in 24 uur. Ook willen wij sterk benadrukken dat, ondanks onze goede zorgen, het risico zéér groot is dat het bloedglucosegehalte ontregeld zal raken. Deze gevolgen vallen niet onder onze verantwoordelijkheid, maar liggen geheel bij de eigenaar.

kattenpension de knapzak

Medicijnen

Heeft uw kat medicijnen nodig, dan dient u dit op het reserveringsformulier aan te geven. Belangrijk is ook dat u de manier van toediening op ditzelfde formulier vermeldt. Wilt u de benodigde medicijnen met gebruiksaanwijzing voorzien van uw naam en de naam van uw kat. Let er op dat u genoeg meegeeft voor de gehele pensionperiode.

Inentingen

Wettelijk zijn wij verplicht om het door een dierenarts afgegeven schriftelijk bewijs van inenting van uw kat gedurende de pensionperiode in bewaring te nemen en te houden. Daarom dient u het paspoort of vaccinatieboekje aan ons te verstrekken bij aanvang van de pensionperiode, en krijgt u dat gelijktijdig met uw kat weer terug.

De vaccinatie tegen niesziekte moet 1 x per jaar en mag niet zijn verlopen gedurende de zomervakantie. De enting tegen kattenziekte moet 1 x per 3 jaar. De Bordetella niesziekte enting moet ook 1 x per jaar en ook deze mag niet verlopen tijdens de zomervakantie.

 

Vlooien/wormen

Om besmettingen over en weer te voorkomen dient u uw kat voor de pensionperiode ontwormd en preventief behandeld te hebben tegen vlooien en teken. In de buitenverblijven kunnen de katten gemakkelijk besmet worden met vlooien. Buiten zijn immers altijd wel vlooien te vinden. Om te voorkomen dat de pensionkatten vlooien krijgen en die meenemen naar huis is een preventieve vlooienbehandeling echt noodzakelijk.

De vlo is ook een tussengastheer voor de lintworm. Wanneer een kat bij het likken of bijten een geïnfecteerde vlo inslikt kan een kat hierdoor een lintworm ontwikkelen. Daarom gaat het altijd op dat als een kat vlooien heeft, hij of zij ook lintwormen heeft.

Als er bij aankomst en tijdens het verblijf wormen of vlooien geconstateerd worden bij uw kat dan zullen wij uw kat behandelen. De kosten hiervoor berekenen wij aan u door.

Algemeen advies voor vlooien en wormen

  • Volwassen katten 2 à 4 keer per jaar ontwormen, ook binnen katten moeten ontwormd worden.
  • Eén week voor vaccinatie ontwormen.

 

 

kattenpension de knapzak

Heeft u nog vragen dan kunt u ons natuurlijk bellen of ons contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.